Hírlevél feliratkozás :)

Nevedben a Titok! :) Ajándék tanulmány, amiből megfejtheted milyen titkokat rejt a neved. Iratkozz fel hírlevélre, és küldöm e-mailben.

http://nevedbenasorsod.hu/hirlevel-feliratkozas

Nevedben a Sorsod

babanévmágia... ...misztikus névadás... számmisztika... ezoterikus nyalánkságok... .csakrák... mindennapi mágiáink...tudatos teremtés... pozitív gondolkodás...egészség... a magyarság teremtő szókincse ...csodák...szentek... vidámság...lélekmelegítő...stb...

Címkék

14 (1) 15 (1) 16 (1) 17 (1) 18 (1) 2010. (2) 2012 (1) anya magzat kapcsolat (2) április (3) áprilisi előzetes (1) áprilisi rezgések (2) a csoda lépcsője (1) a nap rezgésének kiszámítása (2) babanévmágia (3) babonák (1) becenév (4) belső név (1) betegség (1) bóna marika (10) boszi suli (2) csakrák (9) csoda (1) dalai láma (1) egészség (2) egyes (1) előrendelhető (1) előzetes (1) február (10) februári rezgések (9) feladatok (1) felemelkedés (1) fogyás (3) fogyó hold (3) föld (1) földcsakrák (8) gyógyító nap (2) gyógyulás (2) gyökércsakra (1) harmadik szem csakra (1) hármas (1) hatos (1) hetes (1) hirdetés (1) hősnőkblogok (2) idézet (3) indigó gyerek (2) instrukciók (1) intuíció (1) január (2) januári rezgések (1) játék (18) jelen (1) jövő (1) július (3) júliusi rezgések (3) júliusi varázstábla (1) június (3) júniusi előzetes (1) júniusi rezgések (3) júniusi varázstábla (1) kedvezményes árak (1) kettes (1) kilences (1) kívánság (1) kommunikáció (1) könyv (1) koronacsakra (1) kristályok (8) kristály gyerek (3) lehetőség (13) lélekmelegítő (1) levél (1) mágia (1) május (3) májusi előzetes (1) májusi rezgések (4) májusi varázstábla (1) málinger zsolt (4) március (4) márciusi rezgések (4) maya naptár (1) mesterszám (1) monszport bea (2) napfonatcsakra (1) naptár (1) négyes (1) névelemzés (6) névmágia (7) névszám kiszámítása (1) nyári napforduló (1) nyolcas (1) önfejlesztő játék (17) őrangyal (1) ötös (1) pilis (1) piroska levele (1) pozitív gondolkodás (2) program ajánló (1) referenciák (1) rezgés (2) sors (1) sorsszám (1) sorsút (1) sors és élet (1) statisztika (1) szakráliscsakra (1) számmisztika (2) számok jelentése (14) szeretet (2) szertartás (1) színek (1) színterápia (1) szívcsakra (1) szív csakra (1) szómágia (1) szűcs ildikó (3) születés hete (1) tanácsadás (1) tanfolyam (1) tavaszi napforduló (1) telehold (1) teremtés (7) tizenegyes (1) tizenhármas (2) tizenkettes (2) tízes (1) tízmilliószoros teremtő nap (7) torokcsakra (1) újhold (2) új esztendő (1) válasz (1) változás (5) varázstábla (4) víz (1) vízkereszt (1) vonzás törvénye (2) Címkefelhő

Friss topikok

Beszélgetek a kisbabámmal

2010.02.07. 12:24 - Manita

Címkék: anya magzat kapcsolat szűcs ildikó

 

Ma már szerencsére nem csak a prenatális pszichológia művelői előtt ismeretes, hogy az édesanyja pocakjában fejlődő magzat nem pusztán a genetika által meghatározott biológiai lény, akinek se érzései, se emlékei nincsenek.
Vagyis, hogy az újszülött nem „tiszta lappal” jön a világra. Megváltozott tudatállapotban születésének, a méhen belül eltöltött időnek, fogantatásának emlékei előhívhatóak.
 
Ugyanígy nem kell pszichológiai ismeretekkel rendelkeznie a várandós nőnek vagy környezetének, hogy tudja, a méhlepényen ill. a köldökzsinóron keresztül nem csak tápanyagok áramlanak, hanem (szimbolikusan) érzetek, érzések, hiedelmek, képzetek, gondolatok is.
Nem kell tanulnia, hogy domborodó pocakjára tegye a kezét, egy-egy pillanatra megszakítsa mindennapos cselekedeteit, befelé figyeljen, beszéljen a babához és figyelembe vegye annak testi-lelki szükségleteit.
Ezt az ösztönös női tudást a Hidas-Raffai-Vollner-féle pszichológus-triumvirátus tette tudományossá a Lelki köldökzsinór c. könyvének megjelentetésével illetve az „anya-magzat kapcsolatanalízis” módszerének védjegyezésével.

Lássuk csak, miről is van szó a kapcsolatanalízisben! Az anya az analitikus jelenlétében relaxált állapotban kapcsolatba lép a testével, a méhével és a méhen keresztül a magzatával. Beszélhet a kisbabával, kérdezheti őt a kívánságairól. A baba megmondhatja a nevét, születésének időpontját és fordítva, az anya is elmondhatja neki, mit, hogyan szeretne, ha a baba megtenne neki. Együtt készülhetnek a szülésre, bízni kezdenek a sokszor leértékelt testben, ösztönökben, természetben, kettejük kapcsolatában.
A szülés- születés a lelki felkészültség és együttműködés, a félelmek oldásának hatására könnyebbé válik. De nem csak erről van szó!
Ebben a különleges térben- és időben rejtélyes módon a leendő anya prenatális emlékei, vagy saját megszületésének traumatikus emlékei is felszínre kerülnek.
Hogy a gyermek apjához fűződő kapcsolatról már ne is beszéljünk!
A félelmek, konfliktusok, ellentmondások nem akadályozzák többé a kapcsolatot, ha felszínre és ezáltal a tudat síkjára kerülnek. A magzat nem fogja „magát okolni” az esetlegesen a mélyben meghúzódó, ki nem mondott negatív érzelmekért, amelyek jó eséllyel nem hozzá kötődnek.
A várandósság esetleges testi tünetekben megnyilvánuló „orvosi problémái” is meggyógyíthatóak ezzel a módszerrel, még az olyan akut esetekben is, mikor az orvosi kamara mondjuk két napot ad a beavatkozásig (pl.nyitott méhszáj, elöregedő méhlepény, túl sok-kevés magzatvíz, a magzat harántfekvése esetén).
 
Kérdésként felmerülhet ezek után bárkiben, ha ez ennyire egyszerű és természetes, mi szükség van a pszichológus jelenlétére?
Az analízisben részt vett kismamák megerősíthetik, hogy az analitikus díványán végzett beszélgetés sokkal intenzívebb érzetekkel jár, mint az otthoni meditáció, hiszen ott van még egy személy, aki teljes figyelmét, energiáját adja a kismamák százai által bejáratott térben.
A harmadik személy jelenléte abból a szempontból is hasznos, hogy a kismama így igazán lazíthat tudva, hogy a relaxációt valaki vezeti számára.
Ezáltal az álomernyőn megjelenő benyomások, átvillanó képek, „képtelenségek” sem illanhatnak el a tudatalatti terébe.
 
Jómagam Zsófi lányommal jártam kapcsolatanalízisbe Hidas prof.-hoz 2004-ben.
A kedvenc történetem a megszületéséhez kapcsolódik. Addig az analízis során sosem voltam biztos benne, még akkor sem, ha intenzív testérzeteim támadtak, pl. forróság árasztott el, hogy kinek a gondolatait érzékelem, a sajátomat vagy a kisbabámét.
Zsófi születésének várható időpontja 2005 januárjának első napjaira esett. Mikor rákérdeztem, mikor fog megszületni, éjszakai képet, havas háztetőket és gyertyafényt láttam.
A gyertyákról én a Karácsony-ra asszociáltam, ami időben közel is volt a szülés várható időpontjához. Dec. 24-én enyhén véres folyást tapasztaltam és eltűnődtem, vajon főzzek-e ünnepi vacsorát vagy nem lesz, aki megegye, de nem történt semmi.
Hó sem esett, enyhe volt az időjárás decemberben. A szülés 30-án délután indult meg végül, este 8-kor az István Kórházba mentem, ahogy terveztem.
Minden simán ment egészen 21.45-ig, amikoris a kórházban áramszünet lett.
Zsófikám így szelíd gyertyafényben érkezett!
 
 

Szűcs Ildikó

http://anyaigazdagsag.hu/


"Az országos Születés Hete rendezvénysorozat keretében májusban a Belső Barlangban (Budapest IX., Mihálkovics u. 4) több érdekes előadást is tartok a természetes szülés-születés, várandósság témakörében. Mivel a gazdag programba nem fér bele minden fontos téma, a májusi program felvezetése képpen négy külön hétfő délutáni (azaz Hold-napi) programkeretében foglalkozok egy-egy témával, az alábbiak szerint:

febr. 15. Fogantatásra készülve - termékenységünk fokozása, megőrzése
március 1. Anya-magzat kapcsolat - beszélgetés a testünkkel
március 29. Minden, amit tudni akartál a szülésről, de sosem merted megkérdezni
április 19. Várandósság különböző kultúrkörökben

Az első alkalom témája a fogantatás. Termékenységünk, teremtő képességünk, alkotókészségünk minden síkon igen fontos elemei létezésünknek. Szabad áramlásuk útjában azonban olykor akadályok képződnek. Jóga, mozgás, tánc- és meditációs gyakorlatokon keresztül termő-és teremtő képességünk megújításán, tisztításán, fokozásán fogunk dolgozni".

Mindenkit várok szeretettel!"


 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nevedbenasorsod.blog.hu/api/trackback/id/tr481736143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manita 2010.02.12. 18:42:31

Ildikó !
ezen a febr.15.i előadáson olyanoknak is tudsz segíteni akiknek-szervi baja ugyan nincs-de valamilyen lelki ok miatt nem mégse kerülnek áldott állapotba ???

Ildi72 2010.02.13. 12:10:42

Szervi baj sincs (lelki) ok nélkül, Anita:-) De kis odafigyeléssel, tudatosítással, belső munkával, szemléletünk változtatásával sokat tehetünk magunkért, bármi legyen is az álmunk, jelen esetben például a család gyarapítása.

Úgy gondolom mindenkinek segít, különösen akkor, amikor a szülővé válás kerül előtérbe, ha feldolgozza saját születését, szüleihez fűződő kapcsolatát. Ezt értem például belső munka alatt.

Aztán vannak hatásos, egyszerű "külső módszerek", úgy mint étrendváltoztatás, torna gyakorlatok vagy böjt, saját - természetes ritmusunk megtalálása - ami segíti szervezetünket. A "külső módszereket" belső munkával kombinálva biztos nem marad el a siker. A beslő és külső munkát összekombinálva már kész is a nagy erejű szertartás, a rituálé, varázslat.

Korunk stresszes, rohanó életmódja, a természetes ritmusok tagadása, a környezetszennyezés, elektroszmog, civilizációs ártalmak sajnos inkább a terméketlenség irányába viszik a szervezetünket, mind a férfiakét, mind a nőkét.

De ha csak a nőkről beszélünk, ahogy a női életkört bejárjuk, különböző szerepeket öltünk magunkra, más -és más archetípusok ruhájába bújunk. Fejlesztjük Vénuszi vonzerőnket, szeretővé válunk. Különböző bevatásokat kapunk, mint amilyen pl.az első vérmisztérium,az első menzesz, majd később a szülés. Az anyaság a Hold minőséghez köthető, merőben más hozzáállást kíván egy nőtől,mint a párválasztás, a csábítás. Nem minden nőnek könnyű anyává lennie. Nem mindenki tud csipkés push-up melltartóból és műkörmökből 100% pamut szoptatós melltartóra váltani...:-) Persze nem is miden nőnek kell anyává lennie: a teremtő minőséget pl. művészi alkotásban is megélhetjük.

A Hold-Vénusz szerep konfliktus - és a patriarchális társadalom által megvetett női minőség, lágyság,érzelmek - mellet van még valami, ami manapság nagyon megbonyolítja a gyermekvállalást: ilyen téma női karrier, "férfias" (yang jellegű) teljesítménykényszer.

Manita 2010.02.13. 13:33:57

@Ildi72: a legfontosabbat nem írtuk ki : hány órakor lesznek az előadások??
az első menszesz-szel kapcsolatban " gyerekekkel" is foglalkozol??
(én pl..nem kaptam otthon felvilágosítást semmiről...és 6 éve menstruáltam már mikor valakivel erről tudtam beszélni....ne is mondjam...teljesen kiakadtam mikor azt mondta...anyukád prűd....mert nem világosított fel....aztán anyut is megkérdeztem-ő meg azt mondta azt hitte az iskolába megtették....)

Manita 2010.02.13. 13:39:02

@Ildi72: hány órakor lesznek az előadások??

ezeket a beavatásokat szóban felidézitek...vagy szertartásként újra beavatást nyernek az érdeklődők???

Ildi72 2010.02.13. 18:13:06

@Manita: 17.00-kor kezdődik a program, a február 15-it inkább műhelynek nevezném, nem előadásnak, gyakorolni fogunk:-)

Igen, a három lányomból a legnagyobnak már rögtönöztem egy kis szertartást a női erőről egy hónapja mikor az első menzesze megjött. Ő örömmel fogadta a vérzést, évek óta várta:-)

Sajnos mi nők sokszor nem veszünk tudomást a lényünkről, nem tudjuk miben rejlik a hatalmunk, nem ismerjük a ciklus sajátos adomyányait, nem ismerjük a ritmusunkat. Pedig ahogy a cree indiánok tartják:

"Törvény, hogy minden dolog a nőben születik meg, az is, amit férfiak találnak ki."

Ki tud szülni, ha mi nem?

Ildi72 2010.02.13. 18:18:27

@Manita: Igyekszem mindent megmutatni és begyakorolni, a természetes egészség-serkentőkről pedig írni most egy listát, valamint átfutni a legtipikusabb lelki tényezőket, szerepzavarokat, kapcsolati témákat, amik a gyermekáldás útjában állnak.
A testünkkel való beszélgetés során, sok minden kiderül. Azt is mondhatnám, a bölcsesség máshogy el sem érhető, ha a testünkről nem veszünk tudomást, nem kapcsolódunk hozzá, hanem mondjuk a fejünkben élünk, vagy csak virtuálisan létezünk:-)

Ildi72 2010.02.13. 18:53:16

@Ildi72: Ehhez hozzáteszem, hogy a nagylánynak mindig megéreztem már a rendszertelen tisztulástól, hogy más lett. Biztos a háziasszonyságomra fognám, ha nem a figyelmem lenne az oka:)

Ildi72 2010.02.13. 18:57:28

@Ildi72: Itt lényeges megjegyeznem, hogy egy természetgyógyász konferencia megnyitóján azzal kezdték a bevezető előadást, hogy a legfontosabb, amit egy gyermekre áhító, avagy megfogant nőnek meg KELL(ene) tennie, hogy egy csontkováccsal helyre igazítja a keresztcsontját. Ez olyan civilizációs probléma, amely 10-ből 9 embernél megjelenik!

tangata manu 2010.02.13. 19:00:04

Bocs,de a fentebbi két megjegyzés az enyém, nem Ildi skizo, csak nem vettem észre, hogy ő van belépve:)

Manita 2010.02.13. 20:13:20

@tangata manu: én a nagyapámtól tanultam az alapokat...aztán itthon Kovács Andrástól...2003ban Vámfaluban (Románia) egy öreg csontkovácsnál voltam 8 napot---és ő mondott egy nagyon hasonlót...
a kislányoknak még iskola előtt helyre kell tenni a medencéjét a keresztcsontját...hogy egészséges gyerekeket tudjanak szülni....
és mindezt menszesz előtt !!!

végül is az orvostudomány egyáltalán nem tér ki erre-ilyen idős korban...meg pláne nem...(én legalább is nem hallottam )-pedig azért már elfogadott itthon is a csontkovács-orvos egy személyben ....
milyen érdekes, mert ugye a nagyanyáink még 10 gyereknél meg sem álltak...ma meg a három már ritka....vagy lehetetlen....

Ildi72 2010.02.14. 07:51:33

@Manita: Bárcsak elég volna egyszer helyre rakatni azt a keresztcsontot.-))de sajnos annyira nem tudjuk tartani magunkat,- helyesen- hogy ez szinte folyamatos korrekciót igényel. A várandósság, a megnövekedő mellek, és has megváltoztatja a test statikáját. Aztán jön az egyre nagyobb baba (helytelen) emelgetése...

Manita 2010.02.14. 20:23:31

@Ildi72: hát én is tudom :))
de ott...pont az volt az érdekes, h már gyerekkorban foglalkoznak ezzel a problémával---hogy ne legyen nőként probléma :))
(ezt akartam kinyögni...csak nem sikerült :))

Ildi72 2010.02.15. 10:50:30

@Manita: Nem tudom, ma még mindig hátratett kézzel ülni tanítják-e a gyerekeket ált. iskola első osztályában, mint bennünket...és vajon a testnevelés órákon a tesztek, teljesítmény-felmérések mellet szóba kerül-e vajon a helyes testtartás, a helyes futás, a helyes járás is. Attól tartok, erre nincs idő...:-(

tangata manu 2010.02.16. 10:35:26

Nézd, hazug történelmet, hazug identitást, és EU-majomságot nevelnek az emberbe. Láttam a gyerekem könyveit, és némelyiktől elszörnyedtem. Nem csodálom, hogy csavarodik az a gerinc. Ha emellé odateszed, hogy a gyenge jellem (ebből van több manapság) a TV-ből tanul személyiségjegyeket, amit az erős, hogy legyenek barátai átvesz, akkor beláthatod, hogy kevés az esély egy radikális változtatásra. Még a barátaim körében is nehéz nem majomkodni, és aki megteszi, annak azért fáj a gerince, mert izomból ellenáll a hülyeségnek. Végletek között levésüket pedig miért is törné meg akárki, hiszen ez a fogyasztói társadalom lényege: legyél ilyen, vagy olyan, de mindenképp kiszámíthatóan szélsőséges, hogy alapozhassunk rád iparágat...:(
Ezért le negatív előjelű, ha valaki középszerű. Ijesztő, hogy mennyire félnek az emberek önmaguktól, a bűntudatuktól. Ördögi kör. A legviccesebb, hogy aki kilép, mind nézi, hogy miért volt ezt olyan nehéz megtenni, hiszen "idekint" tér, fény, élet van!

Manita 2010.02.16. 11:30:41

@tangata manu: nincsen középszerű ember !
mindenki különleges és egyedi !
akik " kint" vannak már azoknak a feladata erről felvilágosítani a népet :)
-pontosan az amit írsz- ne a tv-nek higgyenek....hanem bízzanak önmagukban...és eszerint foglalkozzanak a gyerekeikkel...

magyarul: foglalkozni a saját porontyunkkal...önbizalmat és hitet adni nekik...jaaa és szeretetet !

olvastam, hogy a rákos betegek 90%-a szeretethiányos ember :(
sajnos...
és ez már köztudott, hogy a lelki problémák (érzelemhiány, meg nem értettség stb...)fizikai betegségeket generálnak---és emberek bele halnak ebbe....vagy esetleg csak elvesztik a tartásukat.....(lásd gerincproblémák) .szörnyűség !!!

tangata manu 2010.02.16. 16:10:04

Itt a középszer eredeti jelentésére gondoltam. Az mást jelent. Engem pl. az segít segíteni:) , hogy nem érdekel az egyszeri, emberi szenvedés. Úgy kezelem, mint feladatot, és ha megoldja, nem az együttérzés miatt könnyezem vele, hanem, mert "kikerült" . Ezért látnak érzéketlennek azok, akik még hisznek a halálban, és az egyszeri, megismételhetetlen, kihagyhatatlan, "jól kell csinálnom "-létezésben.

tangata manu 2010.02.16. 16:10:50

Ehhez a kommenthez azért jobb a komoly arc, nem? :)))

Manita 2010.02.16. 21:32:20

@tangata manu: jaaa...értem :)
én szeretem a szer szót :)
lehet, hogy a nyelvújítással ezt törölték?

nem hinném, h érzéketlennek tartanak---inkább álarc...hogy annak tartsanak...:)

Ildi72 2010.02.21. 18:56:22

@Manita: Figyelem. A Születése Hete Előkészítő programok folytatódnak a Belső barlangban. Március 1-én 18.00 órakor kezdődő műhely témája az anya-magzat kapcsolat.
Aki szeretne könnyen szülni, beszélgetni, együttműködni a babájával a várandósság alatt és a szülés közben is, az ne felejtse otthon magát...:-) Az is jöjjön, aki még a fogantatás előtt szeretne kapcsolatba lépni gyermeke szellemével. Vagy ha a gyermekáldás nem is érdekli, de szeretne kapcsolatot létesíteni a belső szerveivel, hogy megértse valamely betegsége üzenetét és képes legyen meggyógyítani magát.

Manita 2010.02.23. 11:56:56

@Ildi72: ez nagyon jóóóó !
mond csak, ilyen foglalkozásokat (kapcsolat a belső szervekkel) vegyes csoportoknak is csinálsz??

Ildi72 2010.02.23. 13:15:47

@Manita: Lehetne, sőt kellene is, de bevallom a férfi életút témáiban nem vagyok igazán járatos. Még csak ott tartok, ahol a 3 éves fiam, a kis lovagom, aki nem éri fel a villanykapcsolót...:-) hogy felismerjem az utcán átsuhanó sok-sok kukás-, tűzoltó-, terepjáró-, busz-, rendőrautó-, motor-, versenyautó nagyszerűségét:-)

tangata manu 2010.02.23. 19:01:41

@Manita: a Csung Jüan Csikung egyik gyógyító gyakorlata alkalmas vegyeseknek is:) Érdeklődés esetén adhatok országosan elérhetőségeket...

Manita 2010.02.23. 22:08:14

@Ildi72: @tangata manu: majd felmérjük az igényt :)))
aztán megszervezzük :))

tangata manu 2010.02.24. 11:25:50

hát, éppen erről szól a testelemzés/testtudatosság képzésem:)


süti beállítások módosítása